In de peutergroep is het thema 'Reuzen en kabouters' gestart met een verhaal over een kabouter en een reus die samen spelen.
Naar aanleiding van het verhaal gingen de peuters aan de slag met de begrippen groot en klein.
Ze hebben zelf ervaren hoe het is om ergens te klein of te groot voor te zijn. Ze hebben zich bewogen als een reus of een kabouter en grote en kleine voorwerpen in de groep vergeleken.

Ons thema is: Wat heb jij aan vandaag? Kleding staat hierin centraal. De kleren van de kinderen zijn het startpunt van de activiteiten.
De kinderen praten over hun kleren, kijken naar feestkleren en verkleden zich voor een modeshow. Verder wordt Puk geholpen zijn koffer in te pakken om bij de kinderen te gaan logeren.

De paasviering van de peuters met hun ouders was een groot succes. Ze hebben samen een paaspancake gemaakt met allerlei lekkere en gezonde dingen.

In dit thema was Puk ziek. Hij was verkouden. De kinderen hebben Puk verzorgd, gingen op ziekenbezoek en brachten hem naar de dokter. Gelukkig was Puk aan het eind van het thema weer helemaal beter.

Tijdens de voorleesweek kwamen leerlingen van groep 7 voorlezen bij de peuters. Wat was dat leuk!

 

Het is ondertussen alweer bijna kerst, maar wij willen deze foto's wel graag met jullie delen.
Afgelopen kerst, hebben wij het anders gedaan bij de peuters. In plaats van een ontbijt hebben wij dit jaar een gezonde afsluiter bedacht! En dit viel bij de peuters, ouders en bij ons in de smaak! Een gezond, maar toch lekker hapje maken.