prz 4 28

Omdat peuters houden van regelmaat en herkenning zijn alle ochtenden op dezelfde wijze ingedeeld.

Na binnenkomst en begroeting mogen ze zelf kiezen waarmee en met wie ze gaan spelen. Kan een kind moeilijk tot spelen komen dan stimuleert de leidster het kind door bijvoorbeeld samen te gaan puzzelen of iets voor te lezen. Ze kan ook proberen de kinderen met elkaar in contact te brengen. Kinderen die zin hebben in kleuren, tekenen of plakken krijgen hiervoor de gelegenheid.

  • Om 10.15 gaan we met elkaar opruimen. We stimuleren de kinderen zoveel mogelijk om hierbij te helpen, zodat ze leren hun eigen speelgoed op te ruimen voordat ze iets anders gaan doen.
  • Om 10.30 eten we fruit en drinken we een beker vruchtensiroop. Deze gelegenheid gebruiken we om een beetje tot rust te komen. Het meegebrachte fruit van alle kinderen wordt gesneden en gezamenlijk opgegeten.
  • Rond 10.45 gaan we werken met een thema van de leermethode Puk & Ko doen we een creatieve activiteit zoals plakken  en kleien , spelen spelletjes, zingen liedjes  of gaan bij mooi weer buiten spelen.
  • Om 11.30 kunnen de peuters of in de peuterspeelzaal of op het speelplein gehaald worden.

Als de peuters buiten gaan spelen dan worden ze door leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool naar beneden gebracht. Dit gebeurt op een vaste tijd. Ieder kind gaat individueel, aan de hand, naar beneden, met het oog op de veiligheid.