Vandaag maakten we kennis met verschillende grondsoorten en... ontdekten we allerlei beestjes in compost. Dat bracht vele emoties naar boven, maar het was zeker leerzaam!

Zaterdag 7 maart zijn door een groep ouders, kinderen en teamleden de leilindes op de beide schoolpleinen aan de Hilleniussingel gesnoeid. In het lekkere voorjaarszonnetje ging bij een aantal snoeiers de jas uit. Binnen twee uur was de klus gefikst. De bomen zijn klaar voor het voorjaar. Alle snoeiers en rapers: heel hartelijk dank!


Vandaag de eerste schooltuinles van het seizoen. De kinderen hebben allerlei zaden bekeken. We leerden alle onderdelen van een boontje door het te bekijken en te onderzoeken.
Ook hebben we allemaal een boontje geplant in een bakje met zaagsel. We zijn benieuwd… Hoe lang zou het duren voordat er wat begint te groeien?

Deze week zijn we in groep 1/2A begonnen met het thema zaaien. We hebben allemaal onze zaadjes gezaaid en nu maar afwachten wat er gaat gebeuren!

De kinderen van groep 8 kwamen weer op bezoek in groep 1/2A. De kinderen vonden het weer heel fijn om zo voorgelezen te worden.

Een filmpje van de muziekles die wij vrijdag 14 februari hadden. De kinderen leerden uit welke bouwstenen (intro, couplet, voorrefrein, refrein, brug en ‘uitro’) popmuziek bestaat. Ook hebben we kennisgemaakt met klassieke muziek.

Vandaag hebben twee leerlingen uit VWO 4 van het Wolfert Dalton ons een eerste les in debatteren gegeven. We hebben veel tips gekregen en hard geoefend. Het was soms best lastig, vooral als je voor een stelling moest zijn terwijl je eigenlijk tegen was. Ook was het best spannend om te gaan staan en je argumenten te noemen terwijl iedereen kijkt en luistert. Maar na een tijdje oefenen kwam het debat over schooluniformen goed los. Erg leuk om te zien!
Volgende week is de tweede les. Na de vakantie gaan we met de hele klas naar een debatwedstrijd op het Wolfert Dalton. Meer informatie hierover volgt later.