Nieuws

Henk van Drunen met pensioen

Meester Henk van Drunen met pensioen

14 september 2020

Vandaag heeft Henk van Drunen afscheid genomen van de leerlingen van de Emmaschool. Hij gaat met een welverdiend pensioen en werd door verschillende groepen in het zonnetje gezet.

In groep 8B lieten de leerlingen hun interviewtechniek los op meester Van Drunen. Ze hadden een aantal pittige vragen voor hem bedacht.

We zullen meester Henk zeer gaan missen op onze school.

Meer foto’s.

Groep 7A overleeft op onbewoond eiland

9 september 2020

De kinderen van groep 7A kregen de opdracht te overleven op het onbewoonde eiland 'De Wilgenhof'.

In de stromende regen zijn tenten ontworpen en gebouwd, waarna de avonturiers op zoek moesten naar hun eigen eten. Onder andere walnoten, hazelnoten en appels werden gevonden en genuttigd.

Op het zelfgestookte kampvuurtje is een grote pot thee gemaakt met geplukte kruiden. Het was een leerzame en fantastisch leuke ochtend. 

Meer foto's

Oud-leerling Leon van der Graaff promoveert vandaag

9 september 2020

Vandaag promoveert onze oud-leerling Leon van der Graaff aan de Technische Universiteit van Delft op een proefschrift over Multi-Modal Whole Slide Imaging, een optisch instrument voor het met hoge snelheid maken van digitale afbeeldingen van biologische preparaten, die zijn bevestigd op een objectglaasje.

Dit wordt met name toegepast in de gezondheidszorg.

Leon, van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie.

Striptekenen

3 september 2020

De groepen 6 en 7 gingen vandaag aan de slag met striptekenen in de les van de tekenmeester. De kinderen gingen professioneel aan het werk. Er stond een lichtbak in de klas, maar sommige leerlingen maakten gebruik van een heel slimme lichtbak: het raam. De strips worden trouwens erg mooi.

meer foto's

Afscheidslied door meester Daniël

17 juli 2020

Bij het afscheid van zijn groep zong meester Daniël een afscheidslied. Zoals we van hem gewend zijn, begeleidde hij zichzelf op de gitaar.

Afscheid groepen 8

Afscheid van de groepen 8

16 juli 2020

Met een 'anderhalvemeterbijeenkomst' op het schoolplein is afscheid genomen van de groepen 8.

De meesters en juffen spraken de leerlingen een voor een toe.

We wensen onze (nu) oud-leerlingen veel succes op hun nieuwe scholen.

Een heel grote groep 7!

13 juli 2020

Het was een bijzondere dag afgelopen vrijdag in de groepen 7. Er was geen sprake van groep 7A en groep 7B, maar van een grote groep 7, omdat de juf van een van de twee groepen afwezig was.

Gelukkig zit er tussen de groepen 7 een schuifwand, zodat we een groot lokaal kunnen maken. De meester en de kinderen hebben het beste ervan proberen te maken en dat is prima gelukt.

Musical groep 8B

10 juli 2020

Groep 8B voert de musical Bosolei op.

musical groep 8A

Musical groep 8A

10 juli 2020

Groep 8A bijt vanmorgen het spits af met een musicalopvoering in de Oranjekerk. Dankzij de livestream kunnen belangstellenden meekijken. De kinderen spelen de musical Bosolei en doen dat met groot enthousiasme.

Barbecue groep 8A

Barbecue groep 8A op schoolplein

6 juli 2020

De vermoeidheid leek er toch te komen, al die activiteiten hakken erin of zijn het de extra feestjes in een eigen gemaakte tent. Deze dag hebben we kampspelen gedaan en we sloten de dag af met een bbq. Zo kijken we samen terug op een feestelijke week.

Juf Janna getrouwd

3 juli 2020

Dat was nog eens leuk voor de kleuters van groep 1/2B. Juf Janna trouwde. Dat maak je niet iedere dag mee. Als echte bruiden en bruigommen gingen de kleuters met hun juf en haar man op de foto.

Groep 8A: speeltuin, zwemmen en film

2 juli 2020

De kinderen zitten nog midden in de film "Cool Runnings". De patat is op en we hebben genoten. Prima weer, zelfs de zon was erbij in het Zwarte Plasje. Morgen beginnen we om 11.00 uur op Aegir.

FunForest en Kralingse Bos

1 juli 2020

Vandaag hebben we met 8B een supertoffe dag gehad in het Kralingse Bos. We hebben gespeeld, gezwommen, geklommen, broodjes gebakken en genoten van alles!

Meer foto's

Een middagje op, aan en in het water

1 juli 2020

Gistermiddag waren we met groep 8B te gast bij Aegir, de watersportvereniging aan de Bergse Plas. Ondanks dat het niet zo warm was als vorige week, hebben we er met elkaar een hele gezellige en leuke middag gehad!

Funforest met 8A

30 juni 2020

Vol enthousiasme liepen we de poort van het Funforest in het Kralingse bos binnen. In vier groepen gingen we klimmen, training bootcamp meemaken en hout aansteken om zelf brood te bakken. Angsten op grote hoogte werden overwonnen, er werd getokkeld tussen de bomen en ontzettend veel samengewerkt. Het brood liet zich met boter en suiker goed smaken. De regen gooide de goede sfeer niet in het water, er werd zelfs door enkelen het water in gedoken. TikTok dansjes werden opgenomen. Een goed begin van de activiteitenweek.

Peuters kleien ijsjes

29 juni 2020

in het kader van het thema "Oef, wat warm" hebben de peuters ijsjes van klei gemaakt.


Lezen in buitenlucht

26 juni 2020

Groep 7B leest lekker op het plein!


Schaduwen

26 juni 2020

Wat een enthousiasme! Vanochtend mocht een groepje mee met juf Wilma. Zij gingen aan de slag met schaduwen. De kinderen kwamen er met elkaar achter dat het moeilijk is om je eigen schaduw te tekenen. Na hard gewerkt te hebben zijn ze nog even gaan spelen. Een groot succes!


Bouwen in groep 2/3

26 juni 2020

Het laatste thema voor de zomervakantie is ‘bouwen’. Eerst hebben de kinderen in groep 2/3 gehoord hoe je stevig kunt bouwen en wat je ervoor nodig hebt. Daarna gingen we oefenen met blokjes, lego of klei. De volgende dag gingen we echt aan de slag met cement als echte metselaars!

Groep 8B werkt aan decors

26 juni 2020

De leerlingen van groep 8B zijn hard aan het werk aan de decors van hun musical.

meer foto's

Grappige monsters op een eiland

26 juni 2020

Vandaag is 5B verder gegaan met het werken aan het tekenproject 'Grappige monsters op een eiland'. We zijn er drie weken mee bezig geweest.

De resultaten worden erg mooi!

meer foto's

Sociale vaardigheden in 4A

26 juni 2020

Een SOVA-activiteit (SOVA staat voor sociale vaardigheden) in groep 4A. Nadenken over mooie eigenschappen van elkaar en deze achter het poppetje van de klasgenoot leggen. Ook voor de kinderen die er niet waren staat er een poppetje in de kring. Iedereen is ergens goed in!

Groep 3B gymt buiten

26 juni 2020

Een van de voordelen van de zomer is dat je heerlijk kunt buitengymmen. Groep 3B genoot er met volle teugen van.

Schooltuinles groep 6B

26 juni 2020

Eindelijk mochten we weer dan weer, na een lange coronatijd, naar de schooltuinen. De meesters en juffen daar hadden al van alles voor ons geplant, gepoot en gezaaid. 

Nu is het een kwestie van wieden, schoffelen en... oogsten! 
Omdat het weinig heeft geregend, de afgelopen periode, moest er ook gesproeid worden. 

Er waren een paar kinderen die de bodem van de sloot even van dichtbij hebben bekeken (Die kikker, was dat nou een leuke prins of prinses?). Veel kinderen hebben 's avonds genoten van hun eigen botersla.

Dat is nog eens leuk naar school gaan: lekker in het zonnetje werken en het levert nog iets op ook.

Meer foto's kunt u hier bekijken.

Buiten lezen in de schaduw

26 juni 2020

Gisteren hebben we heerlijk buiten in de schaduw gelezen. Meester Henk legde dat voor ons vast met een mooie overzichtsfoto.

 

Groep 1/2D: Beloofd is beloofd

25 juni 2020

Zoals vorige week al beloofd gingen we vanochtend vroeg naar het Indianenveld om heerlijk te spelen én te picknicken! Dat paste ook mooi bij ons lievelingsliedje van deze week 'beloofd is beloofd'.

Omdat het zo warm was hebben we op het schoolplein later lekker met de watertafel mogen spelen en werden sommigen flink nat! Ook vonden we weer allerlei torretjes, lieveheersbeestjes en zelfs een sprinkhaan én gingen we bellen blazen. Het was een hete maar gezellige dag!

Hierbij een kleine impressie in de vorm van een filmpje

 

Groep 2E/3C bouwt

25 juni 2020

Vandaag gestart met het thema bouwen. Daarmee gaan we dit jaar afsluiten. Hoe bouw je iets? Wat heb je nodig en wanneer is iets stevig?! Gelijk gingen de kinderen enthousiast aan de slag.

Groetjes van de juffen

 

Groep 1/2C speelt buiten

24 juni 2020

Vandaag hadden we een heerlijk zonnige dag. We hebben buitengespeeld met water, gezongen, en heel hard gewerkt.

 

Schilderen

18 juni 2020

Groep 5B heeft vandaag de zee geverfd als onderdeel van een groter tekenproject: grappige monsters op een eiland.

 

Het dobbel-loop-spelling-spel

17 juni 2020

Vandaag hebben we het dictee van spelling in 5C/6C op een andere manier gedaan. Door middel van het gooien met twee dobbelstenen bepaalden de leerlingen welk woord opgezocht en opgeschreven moest worden. De kinderen waren lekker buiten in beweging en ondertussen de spelling aan het oefenen.

 

Ook 8C weer op stoom

20 mei 2020

Ook de groep van meester Daniël is inmiddels op stoom gekomen, met iedere dag steeds een halve klas. Het is fijn om elkaar weer te zien en er wordt hard gewerkt in de groep.

 

Kunstwerk aan de muur

12 mei 2020

Anastasia, de moeder van Filipe uit groep 7, kwam met het voorstel om een van de muren van de school te beschilderen. Ze wilde graag iets positiefs doen voor de leerlingen en de school. In de vakantie hebben Anastasia en Filipe met acrylverf een prachtig schilderij gemaakt op de muur bij zijuitgang tegenover de trap.

 Zeer bedankt, Anastasia en Filipe voor deze heel mooie verrassing!

 

Grondsoorten

13 maart 2020

Vandaag maakten we kennis met verschillende grondsoorten en... ontdekten we allerlei beestjes in compost. Dat bracht vele emoties naar boven, maar het was zeker leerzaam!

Leilindes gesnoeid

9 maart 2020

Zaterdag 7 maart zijn door een groep ouders, kinderen en teamleden de leilindes op de beide schoolpleinen aan de Hilleniussingel gesnoeid. In het lekkere voorjaarszonnetje ging bij een aantal snoeiers de jas uit. Binnen twee uur was de klus gefikst. De bomen zijn klaar voor het voorjaar. Alle snoeiers en rapers: heel hartelijk dank!

meer foto's

Schooltuinles in groep 5/6C

6 maart 2020

Vandaag de eerste schooltuinles van het seizoen. De kinderen hebben allerlei zaden bekeken. We leerden alle onderdelen van een boontje door het te bekijken en te onderzoeken.
Ook hebben we allemaal een boontje geplant in een bakje met zaagsel. We zijn benieuwd… Hoe lang zou het duren voordat er wat begint te groeien?

Zaaien en voorlezen in groep 1/2A

6 maart 2020

Deze week zijn we in groep 1/2A begonnen met het thema zaaien. We hebben allemaal onze zaadjes gezaaid en nu maar afwachten wat er gaat gebeuren! De kinderen van groep 8 kwamen weer op bezoek in groep 1/2A. De kinderen vonden het weer heel fijn om zo voorgelezen te worden.

Nieuwsoverzicht
Henk van Drunen met pensioen

Meester Henk van Drunen met pensioen

14 september 2020

Vandaag heeft Henk van Drunen afscheid genomen van de leerlingen van de Emmaschool. Hij gaat met een welverdiend pensioen en werd door verschillende groepen in het zonnetje gezet.

In groep 8B lieten de leerlingen hun interviewtechniek los op meester Van Drunen. Ze hadden een aantal pittige vragen voor hem bedacht.

We zullen meester Henk zeer gaan missen op onze school.

Meer foto’s.

Groep 7A overleeft op onbewoond eiland

9 september 2020

De kinderen van groep 7A kregen de opdracht te overleven op het onbewoonde eiland 'De Wilgenhof'.

In de stromende regen zijn tenten ontworpen en gebouwd, waarna de avonturiers op zoek moesten naar hun eigen eten. Onder andere walnoten, hazelnoten en appels werden gevonden en genuttigd.

Op het zelfgestookte kampvuurtje is een grote pot thee gemaakt met geplukte kruiden. Het was een leerzame en fantastisch leuke ochtend. 

Meer foto's

Oud-leerling Leon van der Graaff promoveert vandaag

9 september 2020

Vandaag promoveert onze oud-leerling Leon van der Graaff aan de Technische Universiteit van Delft op een proefschrift over Multi-Modal Whole Slide Imaging, een optisch instrument voor het met hoge snelheid maken van digitale afbeeldingen van biologische preparaten, die zijn bevestigd op een objectglaasje.

Dit wordt met name toegepast in de gezondheidszorg.

Leon, van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie.

Striptekenen

3 september 2020

De groepen 6 en 7 gingen vandaag aan de slag met striptekenen in de les van de tekenmeester. De kinderen gingen professioneel aan het werk. Er stond een lichtbak in de klas, maar sommige leerlingen maakten gebruik van een heel slimme lichtbak: het raam. De strips worden trouwens erg mooi.

meer foto's

Afscheidslied door meester Daniël

17 juli 2020

Bij het afscheid van zijn groep zong meester Daniël een afscheidslied. Zoals we van hem gewend zijn, begeleidde hij zichzelf op de gitaar.

Afscheid groepen 8

Afscheid van de groepen 8

16 juli 2020

Met een 'anderhalvemeterbijeenkomst' op het schoolplein is afscheid genomen van de groepen 8.

De meesters en juffen spraken de leerlingen een voor een toe.

We wensen onze (nu) oud-leerlingen veel succes op hun nieuwe scholen.

Een heel grote groep 7!

13 juli 2020

Het was een bijzondere dag afgelopen vrijdag in de groepen 7. Er was geen sprake van groep 7A en groep 7B, maar van een grote groep 7, omdat de juf van een van de twee groepen afwezig was.

Gelukkig zit er tussen de groepen 7 een schuifwand, zodat we een groot lokaal kunnen maken. De meester en de kinderen hebben het beste ervan proberen te maken en dat is prima gelukt.

Musical groep 8B

10 juli 2020

Groep 8B voert de musical Bosolei op.

musical groep 8A

Musical groep 8A

10 juli 2020

Groep 8A bijt vanmorgen het spits af met een musicalopvoering in de Oranjekerk. Dankzij de livestream kunnen belangstellenden meekijken. De kinderen spelen de musical Bosolei en doen dat met groot enthousiasme.

Barbecue groep 8A

Barbecue groep 8A op schoolplein

6 juli 2020

De vermoeidheid leek er toch te komen, al die activiteiten hakken erin of zijn het de extra feestjes in een eigen gemaakte tent. Deze dag hebben we kampspelen gedaan en we sloten de dag af met een bbq. Zo kijken we samen terug op een feestelijke week.

Juf Janna getrouwd

3 juli 2020

Dat was nog eens leuk voor de kleuters van groep 1/2B. Juf Janna trouwde. Dat maak je niet iedere dag mee. Als echte bruiden en bruigommen gingen de kleuters met hun juf en haar man op de foto.

Groep 8A: speeltuin, zwemmen en film

2 juli 2020

De kinderen zitten nog midden in de film "Cool Runnings". De patat is op en we hebben genoten. Prima weer, zelfs de zon was erbij in het Zwarte Plasje. Morgen beginnen we om 11.00 uur op Aegir.

FunForest en Kralingse Bos

1 juli 2020

Vandaag hebben we met 8B een supertoffe dag gehad in het Kralingse Bos. We hebben gespeeld, gezwommen, geklommen, broodjes gebakken en genoten van alles!

Meer foto's

Een middagje op, aan en in het water

1 juli 2020

Gistermiddag waren we met groep 8B te gast bij Aegir, de watersportvereniging aan de Bergse Plas. Ondanks dat het niet zo warm was als vorige week, hebben we er met elkaar een hele gezellige en leuke middag gehad!

Funforest met 8A

30 juni 2020

Vol enthousiasme liepen we de poort van het Funforest in het Kralingse bos binnen. In vier groepen gingen we klimmen, training bootcamp meemaken en hout aansteken om zelf brood te bakken. Angsten op grote hoogte werden overwonnen, er werd getokkeld tussen de bomen en ontzettend veel samengewerkt. Het brood liet zich met boter en suiker goed smaken. De regen gooide de goede sfeer niet in het water, er werd zelfs door enkelen het water in gedoken. TikTok dansjes werden opgenomen. Een goed begin van de activiteitenweek.

Peuters kleien ijsjes

29 juni 2020

in het kader van het thema "Oef, wat warm" hebben de peuters ijsjes van klei gemaakt.


Lezen in buitenlucht

26 juni 2020

Groep 7B leest lekker op het plein!


Schaduwen

26 juni 2020

Wat een enthousiasme! Vanochtend mocht een groepje mee met juf Wilma. Zij gingen aan de slag met schaduwen. De kinderen kwamen er met elkaar achter dat het moeilijk is om je eigen schaduw te tekenen. Na hard gewerkt te hebben zijn ze nog even gaan spelen. Een groot succes!


Bouwen in groep 2/3

26 juni 2020

Het laatste thema voor de zomervakantie is ‘bouwen’. Eerst hebben de kinderen in groep 2/3 gehoord hoe je stevig kunt bouwen en wat je ervoor nodig hebt. Daarna gingen we oefenen met blokjes, lego of klei. De volgende dag gingen we echt aan de slag met cement als echte metselaars!

Groep 8B werkt aan decors

26 juni 2020

De leerlingen van groep 8B zijn hard aan het werk aan de decors van hun musical.

meer foto's

Grappige monsters op een eiland

26 juni 2020

Vandaag is 5B verder gegaan met het werken aan het tekenproject 'Grappige monsters op een eiland'. We zijn er drie weken mee bezig geweest.

De resultaten worden erg mooi!

meer foto's

Sociale vaardigheden in 4A

26 juni 2020

Een SOVA-activiteit (SOVA staat voor sociale vaardigheden) in groep 4A. Nadenken over mooie eigenschappen van elkaar en deze achter het poppetje van de klasgenoot leggen. Ook voor de kinderen die er niet waren staat er een poppetje in de kring. Iedereen is ergens goed in!

Groep 3B gymt buiten

26 juni 2020

Een van de voordelen van de zomer is dat je heerlijk kunt buitengymmen. Groep 3B genoot er met volle teugen van.

Schooltuinles groep 6B

26 juni 2020

Eindelijk mochten we weer dan weer, na een lange coronatijd, naar de schooltuinen. De meesters en juffen daar hadden al van alles voor ons geplant, gepoot en gezaaid. 

Nu is het een kwestie van wieden, schoffelen en... oogsten! 
Omdat het weinig heeft geregend, de afgelopen periode, moest er ook gesproeid worden. 

Er waren een paar kinderen die de bodem van de sloot even van dichtbij hebben bekeken (Die kikker, was dat nou een leuke prins of prinses?). Veel kinderen hebben 's avonds genoten van hun eigen botersla.

Dat is nog eens leuk naar school gaan: lekker in het zonnetje werken en het levert nog iets op ook.

Meer foto's kunt u hier bekijken.

Buiten lezen in de schaduw

26 juni 2020

Gisteren hebben we heerlijk buiten in de schaduw gelezen. Meester Henk legde dat voor ons vast met een mooie overzichtsfoto.

 

Groep 1/2D: Beloofd is beloofd

25 juni 2020

Zoals vorige week al beloofd gingen we vanochtend vroeg naar het Indianenveld om heerlijk te spelen én te picknicken! Dat paste ook mooi bij ons lievelingsliedje van deze week 'beloofd is beloofd'.

Omdat het zo warm was hebben we op het schoolplein later lekker met de watertafel mogen spelen en werden sommigen flink nat! Ook vonden we weer allerlei torretjes, lieveheersbeestjes en zelfs een sprinkhaan én gingen we bellen blazen. Het was een hete maar gezellige dag!

Hierbij een kleine impressie in de vorm van een filmpje

 

Groep 2E/3C bouwt

25 juni 2020

Vandaag gestart met het thema bouwen. Daarmee gaan we dit jaar afsluiten. Hoe bouw je iets? Wat heb je nodig en wanneer is iets stevig?! Gelijk gingen de kinderen enthousiast aan de slag.

Groetjes van de juffen

 

Groep 1/2C speelt buiten

24 juni 2020

Vandaag hadden we een heerlijk zonnige dag. We hebben buitengespeeld met water, gezongen, en heel hard gewerkt.

 

Schilderen

18 juni 2020

Groep 5B heeft vandaag de zee geverfd als onderdeel van een groter tekenproject: grappige monsters op een eiland.

 

Het dobbel-loop-spelling-spel

17 juni 2020

Vandaag hebben we het dictee van spelling in 5C/6C op een andere manier gedaan. Door middel van het gooien met twee dobbelstenen bepaalden de leerlingen welk woord opgezocht en opgeschreven moest worden. De kinderen waren lekker buiten in beweging en ondertussen de spelling aan het oefenen.

 

Ook 8C weer op stoom

20 mei 2020

Ook de groep van meester Daniël is inmiddels op stoom gekomen, met iedere dag steeds een halve klas. Het is fijn om elkaar weer te zien en er wordt hard gewerkt in de groep.

 

Kunstwerk aan de muur

12 mei 2020

Anastasia, de moeder van Filipe uit groep 7, kwam met het voorstel om een van de muren van de school te beschilderen. Ze wilde graag iets positiefs doen voor de leerlingen en de school. In de vakantie hebben Anastasia en Filipe met acrylverf een prachtig schilderij gemaakt op de muur bij zijuitgang tegenover de trap.

 Zeer bedankt, Anastasia en Filipe voor deze heel mooie verrassing!

 

Grondsoorten

13 maart 2020

Vandaag maakten we kennis met verschillende grondsoorten en... ontdekten we allerlei beestjes in compost. Dat bracht vele emoties naar boven, maar het was zeker leerzaam!

Leilindes gesnoeid

9 maart 2020

Zaterdag 7 maart zijn door een groep ouders, kinderen en teamleden de leilindes op de beide schoolpleinen aan de Hilleniussingel gesnoeid. In het lekkere voorjaarszonnetje ging bij een aantal snoeiers de jas uit. Binnen twee uur was de klus gefikst. De bomen zijn klaar voor het voorjaar. Alle snoeiers en rapers: heel hartelijk dank!

meer foto's

Schooltuinles in groep 5/6C

6 maart 2020

Vandaag de eerste schooltuinles van het seizoen. De kinderen hebben allerlei zaden bekeken. We leerden alle onderdelen van een boontje door het te bekijken en te onderzoeken.
Ook hebben we allemaal een boontje geplant in een bakje met zaagsel. We zijn benieuwd… Hoe lang zou het duren voordat er wat begint te groeien?

Zaaien en voorlezen in groep 1/2A

6 maart 2020

Deze week zijn we in groep 1/2A begonnen met het thema zaaien. We hebben allemaal onze zaadjes gezaaid en nu maar afwachten wat er gaat gebeuren! De kinderen van groep 8 kwamen weer op bezoek in groep 1/2A. De kinderen vonden het weer heel fijn om zo voorgelezen te worden.

Nieuwsoverzicht
Emmaschool

protestants-christelijk onderwijs in Rotterdam-Hillegersberg

Hoofdgebouw:
Hilleniussingel 23
3054 EX Rotterdam
010 - 418 90 53

Dependance:
Adriaen van der Doeslaan 15
3054 EA Rotterdam

Dependance:
Kerkstraat 41
3054 NB Rotterdam

Let op: alle post moet naar het hoofdgebouw verzonden worden.