Nieuws uit de groepen

Klankenkaravaan

9 juni 2022

Donderdag 9 juni kregen wij een workshop van de klankenkaravaan. Gedurende de dag kwam er in elke groep iemand langs om ons bodybeats en een ritme met een boomwhacker te leren. Aan het eind van de schooldag hebben we met de hele school een opvoering gehad op het Indianenveld. 
Wat was het leuk!

Koningsspelen

22 april 2022

Op vrijdag 22 april hebben we de verjaardag van de koning gevierd met fantastische Koningsspelen. Er waren verschillende spellen en sporten om uit te proberen. In de middag kregen we verschillende workshops. Een gezellige dag!

Inspirerend tekenen

16 februari 2022

De leerlingen van groep 8 kregen vandaag een tekenles van hun klasgenoten. De inspirerende quotes hebben een mooie plek in de klas.

Nationale voorleesdagen

28 januari 2022

De afgelopen dagen hebben we op school stilgestaan bij de nationale voorleesdagen. Er werd voorgelezen door de juffen en meesters, maar ook door ouders en opa's en oma's via filmpjes. In groep 5 was er een leuke crea-opdracht over het themaboek: Maar eerst ving ik een monster.

Kerstkaarten bezorgen

17 december 2021

De afgelopen dagen gingen alle groepen op pad met hun zelfgemaakte kerstkaarten. Deze kaarten hebben we bezorgd bij de buurtbewoners. 

Knutselen

30 november 2021

Sinterklaas is weer in het land. Hoog tijd om de klassen ook mooi te versieren! In groep 3 hebben de kinderen mooie stoomboten geverfd. Vervolgens zijn er mooie Pietjes geknutseld voor op de stoomboot. Wat zijn ze mooi geworden!

Romeinen

19 november 2021

De kinderen in groep 5 hebben de afgelopen weken met geschiedenis gewerkt over de Romeinen. Hier hoort natuurlijk een kunstwerk van mozaïek bij. De kinderen hebben goed hun best gedaan.

Vacature

9 september 2021

Kijk snel bij vacatures.

Lekker lezen

8 juni 2021

Met dit lekkere weer is er niets zo leuk als met de hele klas lekker buiten lezen. Na het zoeken van een heerlijk plekje in de schaduw, heeft deze klas lekker in de frisse lucht gelezen.

Feestelijke Koningsdag

23 april 2021

Op vrijdag 23 april hebben we de verjaardag van onze koning vast gevierd. In alle klassen waren de kleuren van onze vlag goed te zien. Er zijn spelletjes gespeeld, quizzen gehouden en puzzels over het koningshuis opgelost. Het was een geslaagde dag.

Feest!

22 maart 2021

Op maandag 22 maart was er een beetje feest op school. Juf Aleida vierde dat ze al 40 jaar in het onderwijs werkt. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Leilindes snoeien

20 maart 2021

Zoals elk jaar, werden ook dit jaar de leilindes op de verschillende pleinen weer genoeid. Met behulp van ouders, leerlingen en collega's was dit klusje zo gedaan!

Groep 1E

15 maart 2021

Op maandag 15 maart mochten we starten met groep 1E. De groep begint klein, maar zal de komende tijd steeds groter worden. Af en toe 'lenen' we kinderen uit andere groepen, omdat het voor ieder kind fijn is om in een kleine groep te spelen.

Grote verkeersactie

8 maart 2021

Op dinsdag 8 maart is er rondom de school een grote verkeersactie gehouden. Met deze actie wilde de school de ouders weer herinneren aan de verkeersregels tijdens de schooltijden. Door verderop in de wijk te parkeren, voorkomen we ongelukken voor de school. Zorgt u er ook voor dat alle kinderen veilig van en naar school kunnen?!

We mogen weer gymmen!

5 maart 2021

Na twee weken school en een week vakantie, mochten we deze week ook weer lekker gaan gymmen. We mochten niet in de gymzaal gymmen, maar buiten gymmen met dit mooie lenteweer is ook leuk! Het veld was nogal modderig, dus zijn we verder gegaan op het schoolplein. Iedereen was erg blij om weer te mogen gymmen!

Overstap VO

19 februari 2021

Groep 8 is voor veel leerlingen een spannend, maar ook leuk jaar. Een musical opvoeren en op kamp, maar ook het uitzoeken van een nieuwe school. Voor de één is dit heel eenvoudig, de ander heeft er iets meer moeite mee. Op deze site vindt u een overzicht met informatie over de scholen bij u in de buurt.

Kerstfeest

15 december 2020

Vandaag werd in alle klassen het kerstfeest gevierd. Helaas mocht het feest niet zijn zoals andere jaren. Toch hebben we er een mooi feest van kunnen maken. In alle klassen stond de dag in het teken van kerst. De taal- en rekenlessen stonden ook in het teken van kerst. Ook werden er nog wat laatste kerstknutsels gemaakt. 's Middags was er in alle klassen een kerstviering. Er werd gezongen, gebeden en geluisterd naar een verhaal. In sommige klassen werd er door leerlingen ook nog een toneelstukje opgevoerd of muziek gespeeld.

Wij wensen u fijne dagen!

De school versieren

11 december 2020

Een week nadat Sinterklaas bij ons te gast was, is de school helemaal omgetoverd in de kerstsferen. De kerstbomen zijn versierd en in elke groep is er flink geknutseld en getekend om de klas mooi te versieren. In groep 4 is de kerstboom mooi versierd met hun eigen knutselwerkjes.

Sinterklaas

4 december 2020

Vandaag was Sinterklaas bij ons te gast. Samen met de pieten heeft hij een bezoek gebracht aan de onderbouw. De bovenbouw heeft suprises uitgepakt. Het was een gezellige en leuke ochtend.

Adoptiekinderen Emmaschool

9 oktober 2020

Zoals u misschien wel weet, ondersteunt de Emmaschool twee kinderen uit ontwikkelingslanden via Compassion. De leerlingenraad vond het een goed idee om deze kinderen regelmatig te laten weten dat wij aan ze denken. Daarom zal elke klas gedurende het jaar iets naar ze opsturen. Onze klassenvertegenwoordiger Sophie heeft deze creatieve opdracht bedacht, uitgelegd en uitgewerkt. Een vrolijke opdracht met een mooie boodschap!

De Emmaschool krijgt beoordeling 'goed'

29 september 2020

Op 29 september was het een spannende dag voor de Emmaschool. De onderwijsinspecteur kwam langs. Aan het einde van de dag gaf hij de beoordeling 'goed'. Dat betekent dat we uitsteken boven het gemiddelde.

Daar zijn we bij de Emmaschool uiteraard trots op.

Judoles in groep 5A

9 oktober 2020

Groep 5A boft maar: ze krijgen judoles van twee echte judoleraren. Het hoort bij een les RVV (Respect, Veiligheid en Vertrouwen). De kinderen leerden allerlei leuke trucjes en genoten.

Stripverhalen door de groepen 6 en 7

8 oktober 2020

De groepen 6 en 7 hebben stripverhalen gemaakt. Dat was erg moeilijk. Eerst moest er een werktekening weorden gemaakt. Daarna moest met behulp van een lichtbak de strip geïnkt worden.

Bekijk hier enkele resultaten.

Tekenen door groep 5B

8 oktober 2020

Aan de hand van de schilderijen van Chaim Soutine zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Ze proberen zoveel mogelijk groenen te verwerken in hun schilderijen. Dat is erg moeilijk, maar het lukt prima!

Voorlezen kinderboekenweek

5 oktober 2020

door Freek (groep 8B)

Groep acht ging de kleuters voorlezen. Eén kind uit groep acht leidde twee kleuters en zocht daarmee een plekje in de klas.  De kleuters zochten dan een boekje uit en dat werd dan door de kinderen uit groep acht voorgelezen.

”Ik vond het erg leuk.” 

Dat werd gezegd door een groot deel van de kleuters, maar ook de meeste kinderen uit groep acht vonden het leuk en ‘schattig’ om te doen. In enkele gevallen vonden de kleuters het ergens nog wel een beetje spannend, door zo’n groot kind voorgelezen worden, wat best te begrijpen is. Er werd erg goed voorgelezen. In een tempo dat goed te volgen is voor de kleuters en met soms even stoppen bij plaatjes.

Het was niet alleen leuk maar zo leren de kinderen uit groep acht ook hoe je verhalen kan vertellen, in dit geval door middel van een boek. De kleuters leren dat je niet alleen met plaatjes, maar ook met letters veel uit kan leggen.

Meer foto's

Opening Kinderboekenweek 2020

30 september 2020

De kleuters beleefden een spannende opening van de Kinderboekenweek. Het ging over ridders, maar er verscheen ook een heel oude vrouw, die een beetje op juf Maaike leek.

In de groepen 5 waren twee zonderlinge dames te gast die de mooiste boeken uit een tijdmachine wisten te halen.

Bekijk meer foto’s

Groepen 7 naar Maarn

30 september 2020

De leerlingen van de groepen 7 zijn vanmorgen vertrokken naar de werkweeklocatie te Maarn. Voor veel kinderen een spannende gebeurtenis.

We wensen de groepen 7 en hun leerkrachten een fijne werkweek toe.

Meester Henk van Drunen met pensioen

14 september 2020

Vandaag heeft Henk van Drunen afscheid genomen van de leerlingen van de Emmaschool. Hij gaat met een welverdiend pensioen en werd door verschillende groepen in het zonnetje gezet.

In groep 8B lieten de leerlingen hun interviewtechniek los op meester Van Drunen. Ze hadden een aantal pittige vragen voor hem bedacht.

We zullen meester Henk zeer gaan missen op onze school.

Meer foto’s

Groep 7A overleeft op onbewoond eiland

9 september 2020

De kinderen van groep 7A kregen de opdracht te overleven op het onbewoonde eiland 'De Wilgenhof'.

In de stromende regen zijn tenten ontworpen en gebouwd, waarna de avonturiers op zoek moesten naar hun eigen eten. Onder andere walnoten, hazelnoten en appels werden gevonden en genuttigd.

Op het zelfgestookte kampvuurtje is een grote pot thee gemaakt met geplukte kruiden. Het was een leerzame en fantastisch leuke ochtend.

Meer foto's

Oud-leerling Leon van der Graaff promoveert vandaag

9 september 2020

Vandaag promoveert onze oud-leerling Leon van der Graaff aan de Technische Universiteit van Delft op een proefschrift over Multi-Modal Whole Slide Imaging, een optisch instrument voor het met hoge snelheid maken van digitale afbeeldingen van biologische preparaten, die zijn bevestigd op een objectglaasje.

Dit wordt met name toegepast in de gezondheidszorg.

Leon, van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie.

Reda in het Jeugdjournaal kopie

7 september 2020

In het Jeugdjournaal van 6 september , kon een groepje kinderen vragen stellen aan de vloggende politieagent Jan-Willem. Wie verscheen plotseling in beeld? Reda, uit groep 8B, met een heel goede vraag.

Striptekenen

3 september 2020

De groepen 6 en 7 gingen vandaag aan de slag met striptekenen in de les van de tekenmeester. De kinderen gingen professioneel aan het werk. Er stond een lichtbak in de klas, maar sommige leerlingen maakten gebruik van een heel slimme lichtbak: het raam. De strips worden trouwens erg mooi.

meer foto's

Afscheidslied door meester Daniël

17 juli 2020

Bij het afscheid van zijn groep zong meester Daniël een afscheidslied. Zoals we van hem gewend zijn, begeleidde hij zichzelf op de gitaar.

Afscheid van de groepen 8

16 juli 2020

Met een 'anderhalvemeterbijeenkomst' op het schoolplein is afscheid genomen van de groepen 8. De meesters en juffen spraken de leerlingen een voor een toe. We wensen onze (nu) oud-leerlingen veel succes op hun nieuwe scholen.

Een heel grote groep 7!

13 juli 2020

Het was een bijzondere dag afgelopen vrijdag in de groepen 7. Er was geen sprake van groep 7A en groep 7B, maar van een grote groep 7, omdat de juf van een van de twee groepen afwezig was.
Gelukkig zit er tussen de groepen 7 een schuifwand, zodat we een groot lokaal kunnen maken. De meester en de kinderen hebben het beste ervan proberen te maken en dat is prima gelukt.

Musical groep 8B

10 juli 2020

Groep 8B voert de musical Bosolei op.

Musical groep 8A

10 juli 2020

Groep 8A bijt vanmorgen het spits af met een musicalopvoering in de Oranjekerk. Dankzij de livestream kunnen belangstellenden meekijken. De kinderen spelen de musical Bosolei en doen dat met groot enthousiasme.

Barbecue groep 8A op schoolplein

6 juli 2020

De vermoeidheid leek er toch te komen, al die activiteiten hakken erin of zijn het de extra feestjes in een eigen gemaakte tent. Deze dag hebben we kampspelen gedaan en we sloten de dag af met een bbq. Zo kijken we samen terug op een feestelijke week.

Juf Janna getrouwd

3 juli 2020

Dat was nog eens leuk voor de kleuters van groep 1/2B. Juf Janna trouwde. Dat maak je niet iedere dag mee. Als echte bruiden en bruidegeommen gingen de kleuters met hun juf en haar man op de foto. 

Groep 8A: speeltuin, zwemmen en film

2 juli 2020

De kinderen zitten nog midden in de film "Cool Runnings". De patat is op en we hebben genoten. Prima weer, zelfs de zon was erbij in het Zwarte Plasje. Morgen beginnen we om 11.00 uur op Aegir.

FunForest en Kralingse Bos

1 juli 2020

Vandaag hebben we met 8B een supertoffe dag gehad in het Kralingse Bos. We hebben gespeeld, gezwommen, geklommen, broodjes gebakken en genoten van alles! 

meer foto's

Een middagje op, aan en in het water

1 juli 2020

Gistermiddag waren we met groep 8B te gast bij Aegir, de watersportvereniging aan de Bergse Plas. Ondanks dat het niet zo warm was als vorige week, hebben we er met elkaar een hele gezellige en leuke middag gehad!

Funforest met 8A

30 juni 2020

Vol enthousiasme liepen we de poort van het Funforest in het Kralingse bos binnen. In vier groepen gingen we klimmen, training bootcamp meemaken en hout aansteken om zelf brood te bakken. Angsten op grote hoogte werden overwonnen, er werd getokkeld tussen de bomen en ontzettend veel samengewerkt. Het brood liet zich met boter en suiker goed smaken. De regen gooide de goede sfeer niet in het water, er werd zelfs door enkelen het water in gedoken. TikTok dansjes werden opgenomen. Een goed begin van de activiteitenweek.

Peuters kleien ijsjes

29 juni 2020

in het kader van het thema "Oef, wat warm" hebben de peuters ijsjes van klei gemaakt.

Lezen in buitenlucht

26 juni 2020

Groep 7B leest lekker op het plein!

Schaduwen

26 juni 2020

Wat een enthousiasme! Vanochtend mocht een groepje mee met juf Wilma. Zij gingen aan de slag met schaduwen. De kinderen kwamen er met elkaar achter dat het moeilijk is om je eigen schaduw te tekenen. Na hard gewerkt te hebben zijn ze nog even gaan spelen. Een groot succes!

Bouwen in groep 2/3

26 juni 2020

Het laatste thema voor de zomervakantie is ‘bouwen’. Eerst hebben de kinderen in groep 2/3 gehoord hoe je stevig kunt bouwen en wat je ervoor nodig hebt. Daarna gingen we oefenen met blokjes, lego of klei. De volgende dag gingen we echt aan de slag met cement als echte metselaars!

Groep 8B werkt aan decors

26 juni 2020

De leerlingen van groep 8B zijn hard aan het werk aan de decors van hun musical.

meer foto's

Grappige monsters op een eiland

26 juni 2020

Vandaag is 5B verder gegaan met het werken aan het tekenproject 'Grappige monsters op een eiland'. We zijn er drie weken mee bezig geweest. De resultaten worden erg mooi! 

meer foto's

Sociale vaardigheden in 4A

26 juni 2020

Een SOVA-activiteit (SOVA staat voor sociale vaardigheden) in groep 4A. Nadenken over mooie eigenschappen van elkaar en deze achter het poppetje van de klasgenoot leggen. Ook voor de kinderen die er niet waren staat er een poppetje in de kring. Iedereen is ergens goed in!

Groep 3B gymt buiten

26 juni 2020

Een van de voordelen van de zomer is dat je heerlijk kunt buitengymmen. Groep 3B genoot er met volle teugen van.

Schooltuinles groep 6B

26 juni 2020

Eindelijk mochten we weer dan weer, na een lange coronatijd, naar de schooltuinen. De meesters en juffen daar hadden al van alles voor ons geplant, gepoot en gezaaid. 
Nu is het een kwestie van wieden, schoffelen en... oogsten! 
Omdat het weinig heeft geregend, de afgelopen periode, moest er ook gesproeid worden. 
Er waren een paar kinderen die de bodem van de sloot even van dichtbij hebben bekeken (Die kikker, was dat nou een leuke prins of prinses?). Veel kinderen hebben 's avonds genoten van hun eigen botersla.
Dat is nog eens leuk naar school gaan: lekker in het zonnetje werken en het levert nog iets op ook.

meer foto's

ontwerp en realisatie: Impuls